Planszówki

Gry bez prądu
elandir

Planszówki

Post autor: elandir » pt lip 31, 2020 1:32 pm

Mam pytanko czy według was jest jakaś planszówka (najlepiej strategiczna) na którą warto zwrócić uwagę i która jest warta swojej ceny. Bardzo podoba mi się Gra o Tron (i chyba nie tylko mi) i tego typu grę chciałbym nabyć.

Awatar użytkownika
Tavin

Re: Planszówki

Post autor: Tavin » pt lip 31, 2020 9:32 pm

Hm, nie jestem może doświadczony w graniu w planszówki, bo nie mam zbytnio czasu, ale zarówno ja jak i pare osób z tego forum pocinaliśmy sobie trochę w Dungeoneer. Całkiem fajna i prosta planszówko-rpg. Jedna gra trwa koło godzinki (w zależności od ilosci graczy), gra jest prosta i to taka karcianko planszówka. Buduje się lochy specjalnymi kartami, każdy ma swoją postać i zadania do wykonania. Drogie to nie jest a od czasu do czasu fajnie jest pograć. Minusem jest powtarzalność. Jak za dużo razy grasz, to się nudzi, ale jak odłożysz na półkę i za jakiś czas znów zachce ci sie grać, to spowrotem sprawia przyjemność
The man who is swimming against the stream knows the strength of it.

Awatar użytkownika
WładcaBurz

Post autor: WładcaBurz » pt lip 31, 2020 10:36 pm

Od siebie mogę polecić:

Wysokie Napięcie (świetna gra ekonomiczna, nie zrażajcie się dość marną szatą graficzną)

Gra o Tron - tutaj już chyba wszyscy znają moje zdanie, megagra. zebym ja tak wreszcie w nią wygrał jeszcze kiedyś (westchienie)

Arkham Horror - świetna sprawa. Jak dobrze zagracie to można się poczuć jakby się sesje grało

Trybun - świetna gierka w klimatach starożytnego Rzymu(co prawda historii to to się nie trzyma :p ).

Agricola - żywot niemieckiego farmera jeszcze nie był tak zabawny! I przekminiony

Tytuły do sprawdzenia na Rebelu

Awatar użytkownika
Golum

Post autor: Golum » pt lip 31, 2020 10:53 pm

Popieram, Trybuna świetna sprawa...i zajmuje duużo czasu.

Descen - Grałem w to tylko raz, cholernie drogie. Ale gierka zajebista!

Hmm...Monopol?

Awatar użytkownika
Bavette

Post autor: Bavette » pt lip 31, 2020 11:12 pm

Arkham Horror jest jak dla mnie numerem jeden wśród planszówek. Niesamowity klimat,oraz rozgrywka. Najlepiej grało nam się w 2 osoby.

Awatar użytkownika
Bulgur

Post autor: Bulgur » pn sie 03, 2020 8:41 am

Jest kilka bardzo fajnych strategii planszowych,podam tytuły które możesz sprawdzić: wcześniej wspomniana Gra o Tron,Osdanicy z Catanu,Cytadela,Stone Age. Wszystko zależy jak długi chcesz mieć czas rozgrywki i na ile osób ma ona byc.

Awatar użytkownika
Everet

Post autor: Everet » pn sie 03, 2020 9:43 am

Battlestar Galactica :)
Uwieeelbiam. Zagrałem 3 gry i się zakochałem.
Kto nie rozumie - musi być Cylonem!
Sit transit gloria mundi.

Awatar użytkownika
strangelove

Post autor: strangelove » pn sie 03, 2020 10:05 am

Nie grałem,ale słyszałem dużo pozytywnych opinii. A na ile osób ona jest i w jakim klimacie?

Awatar użytkownika
Everet

Post autor: Everet » pn sie 03, 2020 11:19 am

2-5, a klimat to s-f
Sit transit gloria mundi.

FrankJScott

Recommended House Cleaning Service Website

Post autor: FrankJScott » wt maja 27, 2025 6:39 pm

In reply to the people asking about get carpet made into rug, rug making, packing carpet, carpet rights, best cheap area rugs, hallway carpet, shape rug, best carpet for home, room size area rugs cheap, room floor rugs, I highly recommend this published here on house cleaning service blog or interior carpet, carpet shop rugs, carpet made, living room rugs on sale, in style carpet, rug on the carpet, shape rug, home brand rugs, carpet selection guide, knotted rugs types, alongside all this best house cleaning service details bearing in mind unique accent rugs, rug and home, same carpet throughout house, carpet customer, carpet hand made, carpet work, living room rugs, custom design area rugs, carpet thickness, rugs manufacturing process, on top of this click here for house cleaning service tips which is also great. Also, have a look at this learn more here on house cleaning service info and don't forget home and carpet, rugs living room rugs, right carpet, area rug on rug, textile floor coverings, house and home rugs and carpets, best rugs for warmth, drop rugs, best carpet design for living room, living room colorful rug, which is worth considering with this read full article for house cleaning service link on top of carpets and rugs market, hand knotted modern rugs, proper area rug size, buy cool rugs, interior area rugs, great post to read on bearing in mind handmade area rugs, custom design rugs, most popular area rug, floor with carpet, living space rugs, for good measure. Check more @ Awesome Ad Blocker Info 8_def4b

ODPOWIEDZ