Alkohol i inne uzależnienia
Re: Alkohol i inne uzależnienia
ja tam nie narzekam -> lubię czosnek w rosołku, barszczyku, żurku, pizzy i innych jedzonkach . . . posmak i zapach to jest najważniejsza część potrawy . . . A co do alkoholu, to jutro zapowiada się długi wieczór . . . trzeba w końcu to wino obalić a najwyżej "zdestylować"
There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle
o ile cokolwiek przeżyje
Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Choć nie jestem pewien, co do wszechświata
-
wiesz, jakoś nie pamiętam, bo mi się film urwał i chyba straciłem przytomność
A Turin Turambar Turun Ambartanen!
A ja juz w sumie dzis, bo mamy po 24 bede pil z .... ojcem, a co to dokaldnie niewiem, bo w lodówce jest: piwo, wódka i wino. Ojeciec pewnie bedzie mnie namawial na wódke, bo jedynie ze mna moze sie napic tej przezroczystej wody.
Statek stojący w porcie jest bezpieczny, ale nie po to buduje się statki, by stały w portach
-
a ja wczoraj . . . łojezu . . . była impreza andrzejkowa u mnie w domu .. .. .. imieniny ojca ... ciotki, wujkowie i wódka . . . ehh . . . lało się lało . . . a rano Faraon zblazowany musi przeczytać 140 postów :/
Sukces jest najgłośniejszym mówcą świata
A ja pojechałem na Andrzejki i miałem 240. Nie będę pisał co tam robiłem bo wiecie... Hestia czeka z :wałkiem:
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi
tak to jest jak sie jest na tym samym forum co twoja matka, niemasz pelnej wolnosci slowa tutaj
I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road
Read more at https://www.brainyquote.com/authors/ste ... ing-quotes
ehh, mówisz to tak jakbym Cię nie znała i nie chodziła z Tobą ... wiesz gdzie , a o opinię grzecznego brata już się nie musisz starać dawno stracona
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi
O opinię grzecznego synka zresztą też nie w piątek impreza. Synek wraca do domku o godzinie pierwszej w nocy, piwskiem jedzie jak z browaru, grzecznie kładzie się spać . W sobotę powiada: mama Andrzejki kasa się skończyła , no to wyciągam portfelik (prezent składkowy od dzieci sprzed ośmiu lat ) no i zasilam synka finansowo. Tylko wróć o przyzwoitej porze - powiadam . Wraca w niedzielę o jedenastej w południe. Prawda godzina przyzwoita, a synek grzeczny
Etiám sanáto vúlnĕre, cícatríx manét
no bo wytrzezwial i wrócil do domu, a po co miaby wrócic pijany w nocy
Dopamine Addicted
bał się realnego wałka
I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road
Pewnie nie tyle walka, co odciecia dostępu do kasy Choć walka pewnie też
Jeśli nie potrafisz latać, biegnij. Jeśli nie potrafisz biegać, chodź. Jeśli nie potrafisz chodzić, czołgaj się. Cokolwiek jednak robisz, poruszaj się do przodu.
Ehhh, nie znacie Hestii Ona w domu nie używa :wałka:, ma swoje inne sposoby
Amor tussisque non celantur
mi sie nigdy niedostalo od matki za to, ze przyszedlem pijany, ojciec to sie ze mnie smial smial nastepnego dnia ze mam kaca
Damnant, quod non intellĕgunt
-
No mnie też Hesti nigdy :wałkiem: po głowie nie potraktowała, a zdarzało mi się przychodzić w różnym stanie do domu
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
-
ja kiedys przyszedlm kompletnie pijany na dyskoteke(byla to 8 klasa podstawówki) i koledzy mieli mnie odprwadzic do domu, a ja trafilem gdzie indziej, nauczycielka zadzwonila spytac sie czy dotarlem do domu a jak okazlo sie ze nie to matka z bratem szukala mnie po osiedlu, ale i tak niemialem duzego przypalu
Be the change that you wish to see in the world
-
Hmm ja kiedyś byłem na 18 u kuzyna (miałem chyba 16 lat jeszcze i dopiero zaczynałem przygodę z alkoholem) wypiłem chyba pół litra i poszliśmu odprpwadzić kolegów (mieszkam obok kuzyna) ciotka jak zobaczyła że nas nie ma wpadła w popłoch zaczeła nas szukać po całym osiedlu, po lasach i wogóle, wpadła do mnie o domu podniosła alarm podczas gdy ja z kuzynem dopijaliśmy już resztki w domu (nie mogłem już mówić taki byłem pijany) Nagle wpada ciotka, wytrzeźwaiłem momentalnie no bo jaky to było żeby grzeczny grzesiu był taki pijany, nawijam z Ciotką śmieje z nią a w miedzy czasie mój kuzyn sobie spadł , było ostro
A Turin Turambar Turun Ambartanen!
Czyli najlepszym srodkiem na przedawkowanie wiadomych płynów jest strach.. działa niezawodnie... Dreg moze potwierdzic...
Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę, musisz być w ciągłym ruchu
Witam ... Ja myśle że seler i czosnek to może i ma swoich zwolenników . Ale mój sposób jest przyjemniejszy w smaku ... Bierzemy dwie butelki Tyskiego (góra trzy ) . Po spożyciu tegoż eliksiru młodości i jednoczeście afrodyzjaku , w bardzo dobrym nastroju , przy pomocy jakiejś ładnej pani testujemy jego działanie . Ha ha haaa... Na mnie to działa ... Nie wiem czy na kogoś innego , ale nie zaszkodzi spróbować . Powodzenia....
Dopamine Addicted
No cóż jest i taki domowy sposób na przeziębienie. Gorące piwo z koglem-moglem.
There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle
o matko, chyba przez tydzeń bym po sobie nie posprzątał :rzygi:
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią
-
Kogel- mogel?? Nigdy nie jadłem... A piwo + to coś??? ciekawe co by wyszlo... Hestia- czy próbowałas na sobie??
Sukces jest najgłośniejszym mówcą świata
Tak próbowałam, a kogel mogel to żółtko kręcone z trzema łyżeczkami cukru.
Festīna lente!
A koniecznie trzema?? ja tam z róźną ilością robię
Zwycięzcy nigdy się nie poddają. Ci, którzy się poddają, nigdy nie zwyciężają.
To jest w sumie mało ważne może być mniej, a może być więcej chciałam tak orientacyjnie
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią