Czego teraz słuchasz
Re: Czego teraz słuchasz III
Nightwish - wszystko co mam
Jeśli nie potrafisz latać, biegnij. Jeśli nie potrafisz biegać, chodź. Jeśli nie potrafisz chodzić, czołgaj się. Cokolwiek jednak robisz, poruszaj się do przodu.
-
Re: Czego teraz słuchasz V
Within Temptation - Pearls Lepiej mi się tego słucha niż normalnej wersji studyjnej Pearls Of Light
Be the change that you wish to see in the world
Placebo - cd: One more with feeling - czyli szybki przekroj przez kilka lat dorobku grupy, ktora od poczatku nie schodzi ponizej pewnego poziomu...
Etiám sanáto vúlnĕre, cícatríx manét
Wiem po sobie... Iron Maiden - Fear of the dark Iron Maiden - The Evil That Men DO (to, oraz cover After Forever) a potem powrót do klasyki: Within Temptation Ice Queen Within Temptation - Restless
W życiu nie chodzi o to, by siebie odnaleźć. W życiu chodzi o to, aby siebie samego stworzyć.
-
Re: Czego teraz słuchasz IV
WT- Candles .... czy może być coś piękniejszego?
Aquĭla non captat muscas
- i to sie nazywa dobra reklama a u mnie coś znalezionego na vivie: Everything Burns - Anastacia i Ben Moody - bardzo ładne, emocjonalne i takie proste polecam...
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi
WT - RUTH (końcówka sama) a co teraz?? Też Ruth tyle że live
W życiu nie chodzi o to, by siebie odnaleźć. W życiu chodzi o to, aby siebie samego stworzyć.
WT - TSF Gwen Stefani - Love, angel, music, baby
Zwycięzcy nigdy się nie poddają. Ci, którzy się poddają, nigdy nie zwyciężają.
-
Green carnation- Journey to the End of the Night- bardzo dobra płytka bo w końcu gościnnie udziela się nie byle kto i nie w jednym utworze- Vibeke Stene i daje czadu(znaczy się ostro wyje techniką o mało co prawdziwie operową ). Warstwa instrumentalna to już nie klimaty Therion/Tristania, ale raczej takie dosyć surowe granie- brak mi porównań. Bardzo dobre kompozycje. A oprócz tego: por. podpis.
You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.
Nightwish - The Siren przepiękne, przewspaniałe i takie że aaarghh ... nawet moja siostra tego słucha
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi
Epica - Force of the Shore Niedawno się przekonałem... dziwne że po tylu miesiacach znajomosci Epicy przesluchalem go moze 2-3 razy. Chociaż growl nadal niezbyt mi podchodzi. Ogolnie jest nieźle.
Jeśli nie potrafisz latać, biegnij. Jeśli nie potrafisz biegać, chodź. Jeśli nie potrafisz chodzić, czołgaj się. Cokolwiek jednak robisz, poruszaj się do przodu.
Słucham czegoś czego moja mama tetaz słucha, szkoda gadać co to....
-
Within temptation - Mother Earth to mówi samo za siebie
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
E.S. Posthumus - cała płyta Jeżeli lubicie utwory instrumentalne, rewelacyjną orkiestę i świetne chóry to coś dla was
Zwycięzcy nigdy się nie poddają. Ci, którzy się poddają, nigdy nie zwyciężają.
Theatre of Tragedy- Aoede wild
Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę, musisz być w ciągłym ruchu
Alice In Chains - "Nutshell" (kojarzy mi się z "Diablo II" , bo bywało, że tego słuchałam jak grałam) - super gitara, po prostu genialna... eh... chcę jeszcze takich pisoenek...
There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle
WT - World of make believe stara miłość nie rdzewieje
It is never too late to be what you might have been
J.Lo -> Play normalnie jedyny utwór Lopezki, który mi siępodoba ... a potem: Nightwish - Devil and the deep dark ocean Nightwish - Pharaoh sails to Orion i życie jest piękne...
Amor tussisque non celantur
Natasha St.Pier - An ange frappa a ma porte, czyli co nieco po francusku
Be yourself; everyone else is already taken.
a wiesz, że moja też? ale w jej przypadku to nic dziwnego, ona normalnie kocha NW
Damnant, quod non intellĕgunt
-
Within Temptation - Mother Earth (cała płyta)
Sukces jest najgłośniejszym mówcą świata
Dzisiaj dostałam plytkę NW "Once" i zaczynam słuchac. Właśnie leci "The Siren" - przyznam szczerze, że po pierwszym przesłuchaniu nie robi na mnie taaak wielkiego wrażenia. Za chwilę "Creek Mary's Blood" - ooo właśnie leci.... i zdecydowanie na łeb bije poprzedni utwór "The Sirens", łagodne spokojne dzwieki...
Be yourself; everyone else is already taken.
-
Metallica - The Black Album potem: Velvet Revolver - Contraband
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
L`ame Immortelle- Gezeiten To jest takie...cudowne...miłość od pierwszego usłuszenia
Etiám sanáto vúlnĕre, cícatríx manét