Tak mi przyszedlo do glowy pytanie, jakiego npca lub grupe npcy, bylo by najciezej pokonac. Nie chodzi mi tu o npce z super wytrzymaloscia i zabijajacym specem ale o sytuacje gdzie wymagana jest szczegolna uwaga kazdego z druzyny, wydawanie komend w odpowiednim czasie i by zarazem bylo to ciezkie do oskryptowania. Na mysl przychodza mi npce, ktore by mogly zmieniac nam cel ataku, stwarzac iluzje, ze sie z nimi lejemy, podczas gdy bysmy np lali kogos z druzyny. Do tego oslepianie, zrzucanie tarczy/helmu/etc
Jakies pomysly?
Dyskusja o enpecach
Re: Dyskusja o enpecach
Jaki byłby najtrudniejszy 'wymarzony' NPC?
No wiadomo, taki który miałby wszystko :]
Niestandardowe opisy walki, przełamywanie na najbardziej poranionego, wytrącanie broni, ogłuszanie, zrzucanie tarczy/helmu/etc, męczenie np. strasznie śmierdzącymi bąkami, blok i pogoń.
I co tam jeszcze kto wymyśli.
No wiadomo, taki który miałby wszystko :]
Niestandardowe opisy walki, przełamywanie na najbardziej poranionego, wytrącanie broni, ogłuszanie, zrzucanie tarczy/helmu/etc, męczenie np. strasznie śmierdzącymi bąkami, blok i pogoń.
I co tam jeszcze kto wymyśli.
Najtrudniej sie walczy z npcami ktorych jest wielu oraz same sie co chwile zaslaniaja i przelamuja.
-
Największe AI ma gwardia atakująca za zabicia jakiegoś npca w mieście, z dala od czyichkolwiek oczu