Zarabianie - jak i gdzie?
Re: Zarabianie - jak i gdzie?
Jako początkujący masz kilka możliwości zarabiania - najlepiej w okolicach Adrii.
- zaopatrz się w urnie świątynnej w jakiś nóż lub sztylet
- na wschód od miasta, koło cmentarza jest mała łąka w na której możesz polować na zające i króliki, wycinać z nich skóry i mięsa a potem zanosić je do odopwiednich sklepów i tam sprzedawać
- możesz też przyjmować zlecenia na przenoszenie paczek, zajrzyj na pocztę i obejrzyj aktualne zlecenia
- gdy już jako tako wyszkolisz umiejętność zielarstwa, możesz zbierać zioła na traktach, ląkach, lasach - i sprzedwać je a aptekach/zielarniach
- gdy nabędziesz umiejętności walki (dla opczątkującego najlepsze są sztylety) możesz zacząć polować w lesie na zachód od miasta na grybszego zwierza: sarny, dziki, jelenie... są one trudniejsze do upolowania, ale ich skóry czasem warte są całkiem sporo
- zaopatrz się w urnie świątynnej w jakiś nóż lub sztylet
- na wschód od miasta, koło cmentarza jest mała łąka w na której możesz polować na zające i króliki, wycinać z nich skóry i mięsa a potem zanosić je do odopwiednich sklepów i tam sprzedawać
- możesz też przyjmować zlecenia na przenoszenie paczek, zajrzyj na pocztę i obejrzyj aktualne zlecenia
- gdy już jako tako wyszkolisz umiejętność zielarstwa, możesz zbierać zioła na traktach, ląkach, lasach - i sprzedwać je a aptekach/zielarniach
- gdy nabędziesz umiejętności walki (dla opczątkującego najlepsze są sztylety) możesz zacząć polować w lesie na zachód od miasta na grybszego zwierza: sarny, dziki, jelenie... są one trudniejsze do upolowania, ale ich skóry czasem warte są całkiem sporo
Ale że Dudka na mundial nie wzięli?
Chyba noszenie paczek jest najlepsze dla zupełnych nowicjuszy.
Ciężkie, nie wiem czy bardzo opłacalne. Ale jeśli wszystkie paczki są rozniesione, wszystkie króliki, szczury i pająki wybite... to można i kamienie ponosić.
ja chce zarabiac na paczkach, ale mi sie nie udaje
A może zbieractwo? Tzn jest sporo już nieco wyexpoionych graczy, którzy bijąc potworki nie zbierają każdego sprzę ten gorszy po prostu zostawiając. Można chodzić np na cmentarz koło Adrii - szukać taki porzuconych rzeczy. Może i to nieco niebezpieczne, ale za to jest to niejakow money for nothing!
Ale że Dudka na mundial nie wzięli?
Poszukajcie w okolicy Vallo - tam ostanio jest takie ciekawe miejsce, w którym nawet początkujący gracze mogą się obłowić
Pochodziłem jeszcze trochę po mudzie - i chyba paczki i króliki są najlepsze. Dlaczego?
Nosząc paczki poznaje się świat, trzeba się wybrać poza Adrie do Vallo albo Trzech Portów. Trzeba także chodzić po okolicznych wioskach. Pamiętam, że w ten sposób zmapowałem sobie spory kawałek świata!
A króliki są dobre dlatego, że przy okazji jest exp. Niewiele, ale jest
Nosząc paczki poznaje się świat, trzeba się wybrać poza Adrie do Vallo albo Trzech Portów. Trzeba także chodzić po okolicznych wioskach. Pamiętam, że w ten sposób zmapowałem sobie spory kawałek świata!
A króliki są dobre dlatego, że przy okazji jest exp. Niewiele, ale jest