Elfia kraina
Elfia kraina
Wiem, że miejsce dla nas, biednych elfków i elfek, to pewnie nie jest jakaś priorytetowa sprawa... Jednak ja już piszę, tzn. próbuję jakoś ogarnąć to miejsce gdzie mogłyby być bezpieczne i nazywać je domem. Nie mam wprawy, bo w sumie nigdy nie pisałem opisów. I dlatego zwracam się do elfów i nie-elfów. Pomożcie stworzyć dla nas dom. I piszcie. Dość narazie wojowania i tych innych rasowych niesnasek. Jak bedzie miejsce gdzie ludzie nie będą mogli wejść będzie o wiele ciekawiej. Myślałem też, żeby zrobić tam elfich rzemieślników, którzy będą tworzyć pięknie zdobione zbroje. Nie takie jak w mieście. Inną broń, kilka rodzajów łuków, itp. Piszcie co sądzicie i dawajcie pomysły.
Im szybciej tym lepiej.
Im szybciej tym lepiej.
Damnant, quod non intellĕgunt
Re: Elfia kraina
To może by zacząć od szubienicy dla elfów?
A tak na poważnie to przydałoby się miejsce dla elfów.
A tak na poważnie to przydałoby się miejsce dla elfów.
Służę pomocą - niestety kiepsko znam się na elfach, ale za to mogę poprzyczepiać się do języka - co opisom tylko na dobre wyjdzie, czyż nie?
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią
Ja w sumie bardziej polegam na wyobraźni niż znajomości, ale nic to, przecież wszystko przejdzie przez cenzurę. I nie wiem od czego zaczać... Jakieś pomysły??
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi
Oczywiście, ale bardziej przydatne będą opisy, bo Czarodzieje i tak poprawiają błędy. A tak w ogóle, to czy nie łatwiej opisywać np. w Wordzie pakietu Office, skoro ktoś ma problemy z ortografią i "zapobiegać, zamiast leczyć"?
It is never too late to be what you might have been
Dajcie mapę, dajcie shorty lokacji, a już się tym kilka osób zajmę. Np. ja.
Z góry dzięki, czółem.
PS. Proszę o shorty i mapę, bo to nie ma być mój dom, jednak opisami zająć się mogę. Nje?
Z góry dzięki, czółem.
PS. Proszę o shorty i mapę, bo to nie ma być mój dom, jednak opisami zająć się mogę. Nje?
Jeśli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się
Dokładnie. Dajcie na PW odpowiednie zarysy, a ja pomogę to uzupełnić.
Pamiętajcie też żeby skonsultować cały projekt z czarodziejamy, żeby praca nie poszła na marne
Powodzenia ylfy przebrzydłe.
Elfom mówimy stanowczę NIE!
Elfkom mówimy zdecydowane TAK!
Pamiętajcie też żeby skonsultować cały projekt z czarodziejamy, żeby praca nie poszła na marne
Powodzenia ylfy przebrzydłe.
Elfom mówimy stanowczę NIE!
Elfkom mówimy zdecydowane TAK!
Uważam, że piekne zdobione zbroje to naprawde zły pomysł. A co do miejsca dla uszatych, jestem za.
Ale że Dudka na mundial nie wzięli?
zanim zaczniecie pisać - przydałaby się jakaś mapka, którą najpierw wizowie przeanalizują i zatwierdzą.
(plus jakieś pomysły na ewentualne 'dodatki'?)
(plus jakieś pomysły na ewentualne 'dodatki'?)
Amor tussisque non celantur
-
hmmm
jeżeli elfy mają mieć swoją krainę, to dlaczego do diaska inne rasy nie mogą mieć swoich lokacji?
proponuję, aby każda rasa posiadała miejscówke z koszem, czy urną. w ten sposób może wreszcie uda się stworzyć coś w stylu klanów rasowych. Mój pomysł:
elfy będą miały jakąś polankę, albo tą krainę (fuj nie cierpię elfów)
niziolki będą będą się zbierać w kuchni (na przykład w karczmie startowej)
krasnoludy będą miały jakieś pomieszczenie w którejś kuźni
ludzie w karczmie garnizonowej
co do gnomów... nic nie przychodzi mi do głowy
a w sprawie półelfów... no cóż, to są zwykłe mieszańce, kundle i wyrzutki społeczeństwa, one nie powinny posiadać czegoś takiego.
pomyślcie o tym, długo zarabia sią na sprzęt, który potem ciąży...
jeżeli elfy mają mieć swoją krainę, to dlaczego do diaska inne rasy nie mogą mieć swoich lokacji?
proponuję, aby każda rasa posiadała miejscówke z koszem, czy urną. w ten sposób może wreszcie uda się stworzyć coś w stylu klanów rasowych. Mój pomysł:
elfy będą miały jakąś polankę, albo tą krainę (fuj nie cierpię elfów)
niziolki będą będą się zbierać w kuchni (na przykład w karczmie startowej)
krasnoludy będą miały jakieś pomieszczenie w którejś kuźni
ludzie w karczmie garnizonowej
co do gnomów... nic nie przychodzi mi do głowy
a w sprawie półelfów... no cóż, to są zwykłe mieszańce, kundle i wyrzutki społeczeństwa, one nie powinny posiadać czegoś takiego.
pomyślcie o tym, długo zarabia sią na sprzęt, który potem ciąży...
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work