Drakensang
Drakensang
Nasi zachodni sąsidziedzi wyprodukowali cRPG na enginie NWN2 i fabułę na podstawie swego podobnoć ulubionego erpega (nie słyszałem o takim co prawda, ale to jeszcze nic nie znaczy). Gra ta była zapowiadana jako renesans w cRPG, a to za sprawą grywalności i czasu gry. Moim zdaniem nawet im to wyszło, zwłaszcza fabuła jest długa i nawet rozbudowana. Podzielcie się wrażeniami, jeśli graliście.
Amor tussisque non celantur
Re: Drakensang
Post do usuniecia
Ostatnio zmieniony pn maja 11, 2020 11:21 am przez Raciel, łącznie zmieniany 1 raz.
Damnant, quod non intellĕgunt
-
Z tego co kumpel mi opowiadał to gra jest taka sobie - ot, po prostu kolejne RPG, bez fajerwerków.
Aquĭla non captat muscas
Bo RPGa papierowego Drakensang nie ma i nie było, ta gra jest na podstawie Das Schwarze Auge znanego światu szerzej jako The Dark Eye
Szczerze wam powiem że to jest świetny system jeśli ktoś nie trawi mechaniki d20 ani mroczniejszych klimatów pokroju WFRP. Poza tym to prawdziwy oldschool
-
Nie, w końcu go przetłumaczono i Games Workshop go wydało jako The Dark Eye
Games Workshop? Dali by w końcu porządną licencję na strategię na kompa, bo jak dotąd były tylko 3 porażki (z WH battle, z 40 jakoś gry są ok).
-
CO????
Dark Omen, Shadow of the Horned Rat i Mark of Chaos to świetne strategię są.
Aquĭla non captat muscas
Shadow of the Horned Rat mi się za cholerę nie podobał, bo tępotę kompa sobie zrekompensowali ogromną przewagą liczebną, Dark Omen był nieco lepszy a Mark of Chaos byłby bardzo dobry jakby nie wkurzające niedoróbki i uproszczenia (choć główną jego wadą było niesamowite rozbuchanie nadziei, zakończone rozczarowaniem).Rincewind1 pisze: ↑pn maja 11, 2020 11:06 amCO????
Dark Omen, Shadow of the Horned Rat i Mark of Chaos to świetne strategię są.
Ale gdyby te gry nie były z Warhammera, to byłyby ocenione jako słabizna.
a dotąd to dawali gównianą licencje? xD "Prosze zróbcie nam dziadowską strategie"
To że partaczono gry to w żadnym stopniu wina GW.
Chodziło mi o to, że GW nie chce gry będącej przeniesieniem Battla na kompa, gdy wyszedł Shadow była na ten temat wielka awantura (a Shadow i tak był najbardziej zbliżony z tych 3 do oryginału), bo się boją o sprzedaż figurek. I mamy tylko gry w ?wiecie WH. Co jest co prawda wystarczające, ale jak dowiódł Mark of Chaos, oczekiwano więcej.
No i może powinni jakoś pomyśleć komu te licencje dawać? Jakoś z WH40K gry trzymają zdecydowanie wyższy poziom.
-
- Kontakt:
Grało się przyjemnie, ale nie udało mi się ukończyć gry z uwagi na prozę życia i nawał obowiązków. Drakensang leży gdzieś na jednym z przenośnym dysków i czeka. Jeśli komuś się spodobał klimat uniwersum Drakensanga, to polecam Blackguards 1 i 2.
A czy ktoś wie jak jest teraz z frekwencją w grze?