Yoda.
Re: Yoda.
humoru troche bylo zeby
I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road
Read more at https://www.brainyquote.com/authors/ste ... ing-quotes
Read more at https://www.brainyquote.com/authors/ste ... ing-quotes
-
no niby tak, ale mnie ale mnie sie wydaje ze to jakis bardziej ukryty sens, no nie wiem moze nawet taka proba pokazania ze jak ktos jest maly niepozorny, to nie znaczy ze nie moze odniesc wielkiego sukcesu lub cos w tym stylu...
Aquĭla non captat muscas
a mysle ze to wiaze jeszcze inne konsekwencje... np. takie ze mimo staran yoda wiedzial, ze nie uda sie wygrac z Federacja i ze Jedi sa w niebezpieczenstwie, co potem jak wiemy poskutkowalo ich wybiciu (niemal wszystkich)... yoda musial przezyc i pewnie tez dlatego stwierdzil ze przegra...
-
dokladnie yoda mial swiadomosc wyzszej przydatnosci wlasnej osoby, choc to trudny wybor za pewne byl to jednak musial wybrac tak jesli nie chcial zginac..
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
-
ale nie zapominajcie Yoda wyslal obi wana z lukiem na tatooine zeby obi wan go pilnowal a po jakims czasie zeby luk zostal jedi zeby luk byl bezpieczny przy boku rodziny i obi wana
A Turin Turambar Turun Ambartanen!
Tak, nie zapominamy, to byl wedlug mnie jeden z planow Yody i Obi-Wana do zaprowadzenia porzadku we wszechswiecie i odnowienia zakonu Jedi.
Przeciez to potem dzieki Luke'owi zakon odzyl, do tego Luke wprowadzil pare nowych zeczy, a glowna z nich bylo zezwolenie na uczucia (rowniez sluby jedi) i przede wszystkim nie wystrzeganie sie uczuc. Dzieki temu genialnemu planowi Yody, stary zakon co prawda zniknal, ale pozytywami tego sa jak najbardziej osiagniecia Luke'a, ktore burzyly co poniektore doktryny starego zakonu, ale byly calkiem trafne...
Przeciez to potem dzieki Luke'owi zakon odzyl, do tego Luke wprowadzil pare nowych zeczy, a glowna z nich bylo zezwolenie na uczucia (rowniez sluby jedi) i przede wszystkim nie wystrzeganie sie uczuc. Dzieki temu genialnemu planowi Yody, stary zakon co prawda zniknal, ale pozytywami tego sa jak najbardziej osiagniecia Luke'a, ktore burzyly co poniektore doktryny starego zakonu, ale byly calkiem trafne...
Życie nie jest sprawiedliwe i być może to dobra wiadomość dla większości z nas