Ayreon
Ayreon
Slyszeliscie to? Jak sie wam podoba? Mnie osobiscie tak srednio... ale dla takich perelek jak piosenka Love warto o nim wspomniec... a do tego cudowny teledysk... mimo ze prosty, mozna by odniesc wrazenie ze niemal amatorski... to jednak ma cos w sobie... ta sile, dzieki ktorej pojawia sie usmiech na twarzy...
Jeśli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się
-
Re: Ayreon
Ayreon - mam ich Into The Electric Castle i jest to naprawdę dobra płyta. W sumie to Arjena Lucassena (twórcy Ayreona) uwielbiam za płytę(Fate Of A Dreamer) z pod znaku Ambeon. To jest moim zdaniem mistrzostwo świata choć sam twórca jak czytałem nie jest z tej płytki do końca zadowolony.
Aquĭla non captat muscas
czy czasem to nie ci, którzy coś tam nagrali z WT ??
Istnieją dwa sposoby na łatwe prześliźnięcie się przez życie: wierzyć we wszystko lub wątpić we wszystko. Oba chronią nas przed samodzielnym myśleniem
Nie mam pojecia... Ja mialem kiedys cala dyskografie... ale musialem skasowac, a nawet nie przesluchalem... moze kiedys nadrobie zaleglosci... A czy cos z nimi nagrywali to nie mam pojecia...
Życie nie jest sprawiedliwe i być może to dobra wiadomość dla większości z nas
To raczej Ayreon nagrał płytę z Sharon i Robertem Chodzi o Electric Castle właśnie. Zresztą śpiewa tam też wokalistka The Gathering
Nie licz dni, spraw by dni się liczyły
-
Ayero - Elecrtic Castle?? hmmm... czas zrobić napad na EMP!K
A Turin Turambar Turun Ambartanen!
W empiku album widziałam niedawno. Płytka jest ładnie wydana i są nawte w środku zdjęcia naszej dwójki
Festīna lente!
-
hmm szczerze mówiąc nie znam ale posłucham jeśli nadaży się okazja
Sukces jest najgłośniejszym mówcą świata
Ayreona słyszałem tylko te utwory w których śpiewała Sharon i nie podobają mi się...Kawałek The Garden of Emotions jest do przeżycia jedynie do połowy (bo później zaczyna piać wokalista..ble).Fajnie, że utwory są długie (bo takie lubie najbardziej) ale w tym przypadku jak dla mnie są zbyt przekombinowane...Elektronika, klawisze, męski wokal...całkowity brak wyczucia.
W życiu nie chodzi o to, by siebie odnaleźć. W życiu chodzi o to, aby siebie samego stworzyć.
-
Mi się Ayreon bardzo spodobał, lubię ciekawe pomysly, a tych tu nie brak. Wokale mamy rózne, niekiedy nawet growling (a The Human Equation, gdzie jedną z ról gra wokalista Opeth), czasem wokalizy (jak to było z Sharon) i wiele, wiele innych. chyba łatwiej wymienić czego nie ma Instrumentalnie- moze troche za industrialnie, ale poza tym- widac, ze Lucassen ma pomysły i nie cofa sie przed ich realizacją.
You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth.
Pomysłów ma i to bardzo dużo, tylko, żeby one jeszcze wszystkie były dobre
Zwycięzcy nigdy się nie poddają. Ci, którzy się poddają, nigdy nie zwyciężają.
A mógłbyś podać jakiś tytuł piosenki w której śpiewa Akerfeldt ?
Jeśli nie potrafisz latać, biegnij. Jeśli nie potrafisz biegać, chodź. Jeśli nie potrafisz chodzić, czołgaj się. Cokolwiek jednak robisz, poruszaj się do przodu.
Pomysły są dobre, ale czasem przesadza z iloscią Tytuły: Day Two: Isolation Day Five: Voices Day Six: Childhood Day Eight: School Day Eleven: Love Day Twelve: Trauma (troche growlu z jego strony) Day Fifteen: Betrayal Day Eighteen: Realization Day Twenty: Confrontation To są wszystkie. Oczywićsie Akerfeldt jest tylko jednym z aktorów w tej rock- operze (odgrywa strach głównego bohatera), wiec nie licz na to, że w którejś z tych piosenek ma on głos decydujacy.
Statek stojący w porcie jest bezpieczny, ale nie po to buduje się statki, by stały w portach
Mam pytanie, czy Robert nagrywał jakieś wokale na tej płycie Ayerona w której występowała Sharon?
I have noticed even people who claim everything is predestined, and that we can do nothing to change it, look before they cross the road
Read more at https://www.brainyquote.com/authors/ste ... ing-quotes
Read more at https://www.brainyquote.com/authors/ste ... ing-quotes
Powiem tak- w tej piosence, wg. strony oficjalnej zarówno wokaliści WT jak i Orphanage growlowali.
Dopamine Addicted
Nie no ja to czasem jestem genialny A mówią, że growlingu to się nie da nigdy rozróżnić.... A tak wogóle to musze powiedzieć, że mi się ostatnio Ayeron zaczął na tyle podobać, ze słucham sobie dwóch piosenek bez zgrzytania zębami...wręcz przeciwnie...
Gold has no caste
Bzdura Niektóre growle są bardzo charakterystyczne. Jak sie podobaja piosenki z Akerfeldtem? (chyba dobrze napisałem nazwisko )
There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle
Piosenek z Akerfeldtem jeszcze nie słyszałem, co się wkrótce powinno zmienić
It is never too late to be what you might have been
Właśnie przesłuchałem płytę 'The Human Equation' i się mocno zawiodłem...mimo, że utwory są bardzo rozbudowane i pełne ciekawych pomysłów zamiast przyciągać, odpychają. Kompozytorowi utworów zdecydowanie zabrakło wyczucia, przez co muzyka jest po prostu...żenująca.Nie pomagają świetni wokaliści (mn.Akerfeldt, Floor).
Etiám sanáto vúlnĕre, cícatríx manét
Po prostu Ci sie nie podoba BTW- na The Human Equation nie spiewa Floor BTW2- co sądzisz o piosence 16 (Loser). To mój pierwszy utwór Ayreona i jestem ciekawy opinii innych.
Damnant, quod non intellĕgunt
Nie podoba mi się, ale...ale jakoś chce mi się tego słuchać, nie wiem ciągne mnie do niektórych piosenek...dziwne.
Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę, musisz być w ciągłym ruchu
Byłem pewiem, że to Floor...ta wokalistka ma praktycznie identyczny głos...
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią
-
Szczerze mówiąc nie jest taka zła...humor może poprawić..taka wesoła i melodyjka mi się z czymś kojarzy.Ale ciekawie zagrana i na końcu ten gość tak fajnie skrzeczy
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
-
Dla mnie te Hammondy i ściana gitar daja rozbrajający efekt
Be the change that you wish to see in the world
Nawet nazwisko identyczne, bo nazywa sie Irene Jansen.
Śpiewaj jakby nikt nie słuchał. Kochaj jakby nikt nigdy Cię nie zranił. Tańcz jakby nikt nie patrzył. I żyj tak jakby to było niebo na ziemi