WoW i Ultima, a inne MMORPG
-
Re: WoW i Ultima, a inne MMORPG
Ta, BG są mocną stroną WoWa . Co ciekawe, ostatnio my w alliance mieliśmy przewagę liczebną. Co mnie ostatnio zaczęło denerwować to blood elfy, a raczej to, że cała horda nagle składa się z niemalże wymarłej rasy :p .
Aquĭla non captat muscas
Rincewind1 napisał/a:
I znów z WoWcracka, ze statystyk wynika, że średnio 40 do ponad 50% całej hordy to blood elfy (w ally najwięcej jest night elfów, potem ludzie, draenei, gnomy i krasnoludy). W ogóle to dość ciekawa sprawa, teraz na praktycznie każdym serwerze, czy to płatnym czy privie horda ma przewagę liczebną, czasami dochodzącą aż do 2:1. Natomiast przed Burning Crusade było dokładnie odwrotnie, przewagę miał Sojusz. Co się zmieniło, każdy wie:
1. Paladyni dla hordy, nie ma ich przesadnie wiele, % mniej więcej tyle, co szamanów w ally.
2. Blood Elfy. Z czym się kojarzą też każdy wie, a jak napisałem wyżej, 50% hordy to BE, i tu jest przyczyna zmiany liczebności. Zresztą aktualny stan oficjalnej fabuły do WoWa zakłada powrót do stanu, gdy byli, jeszcze wysokimi elfami (Sunwell znów działa), ale ponieważ "równowaga" musi być, nie zmieni się nic. (Może w WoWie 2 ).
Nie wiem, na jakim serwerze grasz, ale na WoWcracku przy porównywalnej liczbie i jakości (tzn. levelu i sprzęcie, BG na wowcracku są nieco zrypane bo nie dzielą się na poziomy, tzn. grają same 70) Sojusz wygrywa w 80% przypadków.Ta, BG są mocną stroną WoWa . Co ciekawe, ostatnio my w alliance mieliśmy przewagę liczebną. Co mnie ostatnio zaczęło denerwować to blood elfy, a raczej to, że cała horda nagle składa się z niemalże wymarłej rasy :p .
I znów z WoWcracka, ze statystyk wynika, że średnio 40 do ponad 50% całej hordy to blood elfy (w ally najwięcej jest night elfów, potem ludzie, draenei, gnomy i krasnoludy). W ogóle to dość ciekawa sprawa, teraz na praktycznie każdym serwerze, czy to płatnym czy privie horda ma przewagę liczebną, czasami dochodzącą aż do 2:1. Natomiast przed Burning Crusade było dokładnie odwrotnie, przewagę miał Sojusz. Co się zmieniło, każdy wie:
1. Paladyni dla hordy, nie ma ich przesadnie wiele, % mniej więcej tyle, co szamanów w ally.
2. Blood Elfy. Z czym się kojarzą też każdy wie, a jak napisałem wyżej, 50% hordy to BE, i tu jest przyczyna zmiany liczebności. Zresztą aktualny stan oficjalnej fabuły do WoWa zakłada powrót do stanu, gdy byli, jeszcze wysokimi elfami (Sunwell znów działa), ale ponieważ "równowaga" musi być, nie zmieni się nic. (Może w WoWie 2 ).
Amor tussisque non celantur
Vanhal napisał/a:
Vanhal napisał/a:
A będzie w ogóle?Może w WoWie 2 ).
Vanhal napisał/a:
Dlatego robię najwięcej krasnali, do tego bardzo ich lubię ;] .w ally najwięcej jest night elfów, potem ludzie, draenei, gnomy i krasnoludy)
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią
-
Odświeżam. Wow 2 to ten w którego gramy. Wow number one miał fatalna grafikę a w którymś tam roku blizard postanowił ulepszyć ją pozostając przy starej nazwie. (pewnie im chodziło o wykup nazwy) Za niedługo możemy spodziewać się wowa 3 gdyż obecna grafika powoli staje się przestarzała. (dodatek wniósł trochę ulepszeń graficznych ale nie za dużo)
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
Szymen mylisz się. World of Warcraft to pierwotnie miała być przygotówka, a grafikę wcale nie miał fatalną bo była to gra "rysunkowa" (taka kreskówka). Niestety Blizzard zawiesił ten projekt, tak samo jak Starcrafta: Ghost :/
Dobro jest dobrem, nawet gdy nikt go nie czyni. Zło jest złem, nawet gdy wszyscy je czynią
ja tak od tematu wowa odbiję trochę polecam
Cabal online
Cabal online
Jeśli nie potrafisz latać, biegnij. Jeśli nie potrafisz biegać, chodź. Jeśli nie potrafisz chodzić, czołgaj się. Cokolwiek jednak robisz, poruszaj się do przodu.
Jak na mój gust zapowiada się kolejny H&S_MMORPG z jeszcze fajniejszą gamą efektów, ale niczym więcej.... <wstyd2>
Dopamine Addicted
http://atlantica.ndoorsga...ter/pds/pds.asp
nie h&s
fabula ciekawa (jak na mmo), masa zadan (nigdy jeszcze nie chodzilem farmic expa, a mam 38 lv)
crafting, walka turowa.
nie h&s
fabula ciekawa (jak na mmo), masa zadan (nigdy jeszcze nie chodzilem farmic expa, a mam 38 lv)
crafting, walka turowa.
Gold has no caste
-
ja jednak wolę WOW'a Jak dla mnie jest najlepszy.
zapowiada się
Hehe to już parę lat działa. Choć jak na darmowy jest wcale fajny.
Atlantica niby jest fajna, a jednak coś mnie osobiście od niej odrzuca.
Mimo wszystko Tylko ciężko znaleźć teraz serwa na WOTLK, emulator jest jeszcze masakrycznie niedorobiony, do tego prawie wszystkie serwy na razie są fun, czyli nie ma mojej ulubionej części - rajdów, a jedynie pvp z przepakowanymi donatorami.ja jednak wolę WOW'a Jak dla mnie jest najlepszy.
Amor tussisque non celantur
Vanhal napisał/a:
No tak, ale ja w to nigdy nie grałam, a filmik niejako mi "zapowiedział" na co mogę liczyć.Hehe to już parę lat działa.
Dopamine Addicted
- że he? WoW przygodówka? Nic podobnego. Gra przygodowa w świecie Warcrafta miała się nazywać Warcraft Adventure's: Lord of the Clans i być pierwszą z serii Warcraft Adventure's.DA mylisz się. World of Warcraft to pierwotnie miała być przygotówka, a grafikę wcale nie miał fatalną bo była to gra "rysunkowa" (taka kreskówka).
Odświeżam. Wow 2 to ten w którego gramy. Wow number one miał fatalna grafikę a w którymś tam roku blizard postanowił ulepszyć ją pozostając przy starej nazwie. (pewnie im chodziło o wykup nazwy) Za niedługo możemy spodziewać się wowa 3 gdyż obecna grafika powoli staje się przestarzała. (dodatek wniósł trochę ulepszeń graficznych ale nie za dużo)
?e he? Był i jest jeden WoW - World of Warcraft do którego wydano dwa dodatki - The Burning Crusade i Wrath of the Lich King, oraz projektowany jest trzeci. ?aden z nich nie poprawiał ogółu grafiki WoWa aczkolwiek elementy graficzne z dodatków są lepsze niż z podstawki. Blizzard całkiem niedawno przyznał że zastanawia się nad stworzeniem patcha poprawiającego grafikę całej gry.
Damnant, quod non intellĕgunt
- że he? WoW przygodówka? Nic podobnego. Gra przygodowa w świecie Warcrafta miała się nazywać Warcraft Adventure's: Lord of the Clans i być pierwszą z serii Warcraft Adventure's.
Prawda, sprawdziłem na Wikipedii. Jednak dawno temu w jakimś Clicku był artykuł o dobrze zapowiadających się, nieskończonych grach i tam ta gra była podpisana, jako World of Warcraft. Kto wie, może w pierwotnych planach tak miała się nazywać.
Prawda, sprawdziłem na Wikipedii. Jednak dawno temu w jakimś Clicku był artykuł o dobrze zapowiadających się, nieskończonych grach i tam ta gra była podpisana, jako World of Warcraft. Kto wie, może w pierwotnych planach tak miała się nazywać.
Albo to Click pisze totalne bzdury...
It is never too late to be what you might have been
Nie miała sie tak nazywać, Click pisze głupoty.
-
poszukajcie sobie, gdzieś czytałem że były dwie wersje wow'. Jedna z dość cienką grafiką wyszła w ok 2000 roku ale szybko została zastąpiona obecną.
TAK wszędzie piszą bzdury tylko wy zawsze wiecie jak jest i jakie plany ma blizzard. Wiecie co nie wnerwiajcie mnie z takimi gadkami. Co prawda to prawda czasem przez pomyłke przeinaczy się fakty ale raczej nie celowo.
Raziel z tego co mi wiadomo blizzard nie zaczął nawet myśleć nad nowym dodatkiem. Obecnie pracują nad patchami wprowadzającymi (chyba) ok 3 raidowych instancji, typu BT albo SWP. NA kolejny dodatek trzeba czekać ok 5 lat
TAK wszędzie piszą bzdury tylko wy zawsze wiecie jak jest i jakie plany ma blizzard. Wiecie co nie wnerwiajcie mnie z takimi gadkami. Co prawda to prawda czasem przez pomyłke przeinaczy się fakty ale raczej nie celowo.
Raziel z tego co mi wiadomo blizzard nie zaczął nawet myśleć nad nowym dodatkiem. Obecnie pracują nad patchami wprowadzającymi (chyba) ok 3 raidowych instancji, typu BT albo SWP. NA kolejny dodatek trzeba czekać ok 5 lat
- nie było, grałemposzukajcie sobie, gdzieś czytałem że były dwie wersje wow'.
w WoWa od początku kiedy jest.TAK wszędzie piszą bzdury
- czyli od listopada roku pańskiego 2004wyszła w ok 2000 roku
- wszędzie nie ale w Clicku bardzo często pisali głupoty.TAK wszędzie piszą bzdury
- niedawno wydali ogłoszenie że planują wydawać nowy dodatek do WoWa co rok i właśnie zaczęli wstępnie planować kolejny.Raziel z tego co mi wiadomo blizzard nie zaczął nawet myśleć nad nowym dodatkiem.
- nad patchami pracuje inna ekipa niż nad dodatkami.Obecnie pracują nad patchami wprowadzającymi (chyba) ok 3 raidowych instancji, typu BT albo SWP.
- 5 lat to czekaliśmy na dwa dodatki, teraz co roku ma być kolejny.NA kolejny dodatek trzeba czekać ok 5 lat.
W tej chwili ty też piszesz, ze wiesz jakie plany ma Blizzard, a my nie. Czyli wszyscy piszą bzdury, tylko ty masz rację.TAK wszędzie piszą bzdury tylko wy zawsze wiecie jak jest i jakie plany ma blizzard.
Prawda.- wszędzie nie ale w Clicku bardzo często pisali głupoty.
Jak chcesz nam udowodnić swoją rację to sam wskaż stronę. Raczej nikt nie będzie szukał tego, żeby przekonać się o czyjejś racji.poszukajcie sobie, gdzieś czytałem że były dwie wersje wow'. Jedna z dość cienką grafiką wyszła w ok 2000 roku ale szybko została zastąpiona obecną.
-
nie chce wskazywać racji mówię tylko że gdzies o tym czytałem. (nie pamiętam gdzie) Ta sranie w banie... Rok czekałeś na wydanie wotlk zaraz po tbc?? jeśli tak to naucz się liczyć. Blizard nie jest w stanie produkować dodatku do wow'a co rok. Nierealne....
- a ty naucz się czytać.- 5 lat to czekaliśmy na dwa dodatki, teraz co roku ma być kolejny.
- mniejsze firmy od MMORPGów sobie z tym radzą a taki gigant sobie nie poradzi?Blizard nie jest w stanie produkować dodatku do wow'a co rok. Nierealne....
-
Szczerze?? NIE. Na podstawie całego tekstu wyciągam, że jak na dwa czekaliśmy 5 lat to na jeden wychodzi więcej niż 2,5 roku....
DA, czytaj ze zrozumieniem. Dopiero TERAZ dodatki będą wychodzić co rok.teraz co roku ma być kolejny.
Życie nie jest sprawiedliwe i być może to dobra wiadomość dla większości z nas
-
Ja nie mogę, chyba wiem. Ale czytaj wyżej...NIE WIERZE w to <eee> W Azerocie jest jeszcze 7 nieaktywnych portali (chyba) więc teoretycznie będzie jeszcze 7 dodatków. Ale na pewno nie będą wychodzić co rok. A nawet jeśli, to pewnie będą cienkie. ;> W końcu "Co nagle to po diable".
Kto wie DA. Wszystko jest możliwe, mogą wydawać dodatki co rok, co nam to przeszkadza. Wszystko zależy od nich.